Vienkārša un sātīga – mūsu krēmīgā tomātu zupa ir lielisks piemērs tam, cik viegla un gardā var būt mājas gatavošana.
Receptes pamatā ir piecas sastāvdaļas, kas, visticamāk, jau ir jūsu virtuvē: sviests, sīpols, ķiploks, konservēti tomāti un buljons vai ūdens. Pasniegšanai pēc izvēles var pievienot saldo krējumu.
Zupa ir gatava mazāk nekā pusstundā un būs recepte, ko gribēsiet gatavot atkal un atkal – ideāli piemērota darba dienas pusdienām vai ātrām, mājīgām vakariņām.
Vēl labāk – to pasniegt ar klasisko partneri – siltu, kraukšķīgu grilētu siermaizi. Lai kā to pasniegtu, šī zupa ir īsta komforta maltīte bļodā.
Labākie konservētie tomāti tomātu zupai
Receptei izmanto veselos, mizotos konservētos tomātus.
Tā kā recepte ir vienkārša, tomātu kvalitāte ir īpaši svarīga. Veselie konservētie tomāti (nevis sasmalcinātie vai biezenī) parasti ir kvalitatīvāki un ar dabīgāku garšu.
Lasi vēl: Horoskops 10. jūlijam: Jaunavām – iepriecinoša lieta, Strēlniekiem – ielūgums
Bieži vien sasmalcinātajiem pievienots tomātu biezenis vai citas piedevas, kas maina to garšu un palielina sāls daudzumu. Izmēģiniet vairākus zīmolus, lai atrastu sev tīkamāko.
Ar ko pasniegt krēmīgo tomātu zupu
Grilēta siera maize
Kraukšķīga bagete ar mīkstu sieru, svaigu baziliku un, ja vēlaties, šķiņķi
Avokado tosts
BLT sendvičs (bekons, lapu salāti, tomāts)
Mozarella siera nūjiņas (mājas vai veikalā pirkts variants)
Vistas kesadilja
Tuncis sendvičā
Sastāvdaļas
2 ēdamkarotes nesālīta sviesta
1 sīpols, rupji sagriezts
1 ķiploka daiviņa (pēc izvēles, spēcīgākai garšai izmantojiet 2)
2 konservi (katrs 400 g) veselu, mizotu tomātu ar sulu
Sāls un svaigi malti melnie pipari
375 ml vistas buljona vai ūdens
120 ml saldā krējuma (pēc izvēles)
Pagatavošana
Izkausējiet sviestu un apcepiet sīpolu un ķiploku – Vidējā katlā uz vidējas uguns izkausējiet sviestu. Pievienojiet sīpolu un ķiploku, ja izmantojat. Cepiet, maisot, apmēram 3 minūtes, līdz tie kļūst mīksti un caurspīdīgi.
Pievienojiet tomātus, sulu un buljonu un vāriet – Pievienojiet tomātus ar visu sulu un buljonu. Pievienojiet sāli un piparus. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai, tad samaziniet liesmu un vāriet uz lēnas uguns 10 minūtes.
Blenderējiet zupu – Partijās pārlieciet zupu blenderī, pārtikas kombainā vai izmantojiet rokas blenderi. Ja lietojiet klasisko blenderi, aizklājiet vāku ar virtuves dvieli, lai izvairītos no karstā šķidruma šļakatām.
Atgrieziet zupu katlā un uzsildiet – Pārlieciet biezeni atpakaļ katlā un uzsildiet uz zemas uguns.
Pievienojiet saldo krējumu (pēc izvēles), pagaršojiet un pasniedziet – Ja vēlaties, pievienojiet saldo krējumu un rūpīgi samaisiet. Pagaršojiet ar sāli un pipariem, un pasniedziet uzreiz.
Zupas uzglabāšana
Saldēšana:
Ja plānojat zupu uzglabāt ilgāk par 3 dienām, saldējiet to bez saldā krējuma. Atdzesējiet pilnībā un salieciet traukos, atstājot vietu izplešanās gadījumam. Varat saldēt porcijās vai visu zupu kopā.
Uzsildīšana pēc sasaldēšanas:
Atlaidiniet zupu ledusskapī uz nakti un uzsildiet kā parasti. Pēc vēlēšanās pievienojiet saldo krējumu.